Lahjoita
Lahjoita
In English På svenska

Metsä soi Haarikossa

Konsertti

2020

Musiikkipedagogi (AMK) Anni Paarma

2 000€

Ajatuksen metsäkonsertin järjestämisestä Paarma sai jo useita vuosia sitten.

− Halusin kokeilla metsässä soittamista, mutta tuntui hassulta mennä sinne muuten vain soittelemaan. Siitä sain ajatuksen, että konsertti olisi hyvä tilaisuus kokeilla, miltä soittaminen metsämaastossa tuntuu.

Paarma kartoitti mahdollista konserttipaikkaa yhdessä Etelä-Karjalan luonnonsuojelupiirin kanssa ja valitsi lavakseen lopulta upean Haarikko-järven.

− Järvessä on nimensä mukaisesti useita haaroja, joten akustiikka on uskomaton!

Konsertin tavoitteena oli houkutella monenlaisia ihmisiä tutustumaan Haarikon upeisiin maisemiin ja mahdollisesti liittymään alueen puolustajiin. Alueesta on yritetty tehdä kansallispuistoa yhdessä Punkaharjun hienojen maisemien kanssa, toistaiseksi tuloksetta.

− Jatkamme työtä ja toivomme, että Punkaharju-Haarikon alue voisi tulevaisuudessa olla Suomen ensimmäinen taidekansallispuisto, Paarma visioi.

Tunnelmointia luonnossa

Koitti lämmin elokuinen iltapäivä. Ihmiset saapuivat iloisesti poristen kohti Haarikko-järven rantaa.

Metsäkonsertin yleisöä. Kuvaaja Hanne Kosonen.

− Lopulta ihmisiä oli noin 150, paljon enemmän kuin osasimme odottaa. Tuskailimme, miten kaikki autot saadaan mahtumaan metsäteiden varsille. Onneksi kaikki sujui lopulta hyvin, naurahtaa Paarma.

Ennen konserttia tehtiin pieni retkikierros Saarijärven rannoilla. Sitä ennen puhui muun muassa ympäristöministeri Krista Mikkonen.

Retken jälkeen ihmiset asettuivat, koronarajoitukset huomioiden, muusikoita vastapäätä olevan niemen mättäille nauttimaan musiikista ja luonnosta.

− Tunnelma oli ainutlaatuinen, sää suosi eivätkä hyttysetkään vaivanneet, muistelee Paarma.

Metsäkonsertin esiintyjät. Kuvaaja Hannu Siitonen.

Ohjelmassa oli kansanlauluja sekä Panu Aaltion musiikkia elokuvista Järven tarina ja Metsän tarina.

Musiikista vastasivat Saara Latvanen (huilu), Hanna-Sofia Kytölä (huilu), Anni Paarma (alttosaksofoni), Perttu Pannula (tenorisaksofoni ja haitari), Santeri Huttu (kornetti), Daniel Stenvall (flyygelitorvi) sekä Joonas Hytti (batironitorvi ja tuuba).

− Tämä oli jo toinen metsäkonsertti Haarikossa ja olen varma, että järjestämme niitä vielä lisää! Ehkä seuraavalla kerralla kokeilemme jotain toista upeaa kohdetta.

Lisätietoja:

Jutun pääkuva: Hannu Siitonen.

Suomen Luonnonsuojelun Säätiön Itämeri-rahasto on keväällä 2020 tukenut apurahalla AMK musiikkipedagogi Anni Paarman metsäkonserttia Haarikossa. > Tee lahjoitus Säätiölle