Itämeri-rahasto

Luoto Saaristomerellä. Kuvaaja Milla Aalto.Marraskuussa 2003 yksityisellä lahjoituksella perustetun Itämeri-rahaston tuotolla ja sinne saaduista muista lahjoitusvaroista myönnetään apurahoja Itämeren ja sen valuma-alueen ekosysteemien suojeluun liittyvään tieteelliseen tutkimukseen, koulutukseen ja kansalaisjärjestöjen Itämeri-yhteistyöhön.

Lahjoita: Nordea FI18 1555 3000 1188 45 (BIC: NDEAFIHH) ja Osuuspankki FI59 5541 2820 0302 79 (OKOYFIHH)
MobilePay-sovellus: Lyhytnumero 40731, kirjoita viestiin rahaston nimi.

Rahastosta on tuettu monia merkittäviä tutkimushankkeita. Viime vuosina tukea ovat saaneet mm. väitöstutkimukset, joilla selvitetään villin Itämeren lohen suojelua ja palauttamista, haahkoihin kohdistuvan saalistuksen vaikutuksia muuttuvassa ympäristössä sekä Saaristomeren vedenalaisen kasvillisuuden muutoksia tulevaisuudessa.

” Tutkimuksen ohella on tuettu koulutusta, ympäristökasvatusta ja kirjahankkeita, kuten Itämerestä ja sen suojelusta kertovan koulutusmateriaalin tuottamista, Itämeri-lähettiläiden toimintaa ja opaskirjaa Ahvenanmaan luonto- ja kulttuuripoluista. 

Tutkimus- ja koulutushankkeiden ohella rahastosta on tuettu myös uhanalaisten elinympäristöjen ennallistamishankkeita kuten Itämereen laskevien jokien ja purojen ennallistamista ja kalaston palauttamista.

Säätiön hallitus päättää hakemusten perusteella apurahojen saajat ennen huhtikuun loppua pidettävässä kevätkokouksessaan.

>> Myönnetyt apurahat
>> Säännöt
>> Lahjoita