Lahjoita
Lahjoita
In English På svenska

Seilin sääksikamera seuraa herkeämättä Saaristomeren elämää

Kamera

2018

Saaristomeren tutkimuslaitokselta

1 500 €

Kesäisin kamerasta voi seurata sääksien pesintää. Talvisin kamera välittää kuvaa saariston vaihtelevasta säästä sekä satunnaisesti myös muiden lintulajien kuten merikotkien, varisten ja korppien vierailuista pesällä.

”Vuosittain sääksikamera tavoittaa kymmeniä tai jopa satoja tuhansia kävijöitä.”

Sääksikamera sijaitsee Seilin saaren itäosassa, noin 35 metriä korkean valaistun linjamerkin päällä. Kamera on toiminnassa ympäri vuoden, ja livekuvaa on mahdollista seurata vuorokauden ympäri.

Kamera on koko olemassa olonsa ajan tarjonnut monille luonnonystäville ikkunan Saaristomerelle. Vuosittain sääksikamera tavoittaa kymmeniä tai jopa satoja tuhansia kävijöitä.

Myös koululaisryhmät voivat pesäkameraa seuraamalla tutustua helposti esimerkiksi lintujen elinkiertoon, käyttäytymiseen ja luonnon monimuotoisuuteen. Seurantatietoja hyödynnetään myös opinnäytteissä ja tutkimuksissa.

Livekamera löytyy osoitteesta: saaristomeri.utu.fi/osprey

Uuden sääksikameran avulla Seili nousee laadultaan jälleen muiden livekameroiden rinnalle. Viime vuonna hankittu kamera mahdollistaa paremman kuvalaadun lisäksi zoomauksen ja kameran 360 asteen liikuttamisen.

– Uudistus on otettu myös yleisössä ilolla vastaan, kertoo tutkimusteknikko ja väitöskirjatutkija Katja Mäkinen Saaristomeren tutkimuslaitokselta.

Suomen Luonnonsuojelun Säätiö on tukenut apurahalla sääksikamerakalustoon kuuluvan live-kameran hankintaa. > Tee lahjoitus Säätiölle