Lahjoita
Lahjoita
In English På svenska

i

Monet uhanalaiset lajimme ovat riippuvaisia lahopuusta

4.9.2019

Monet uhanalaiset lajimme ovat riippuvaisia lahopuusta

Säätiön-uhanalaiskampanja osa2

Syksyn parhaaseen sieniaikaan luonnontilaisista metsistä voi löytää lahopuulla eläviä uhanalaisia sieniä, kuten kuvassa olevan sopulinkäävän. Se on Suomessa erittäin uhanalainen, ja niin sanottu seuraajalaji.

Sopulinkääpä elää aina lahopuulla, jota on aiemmin lahottanut toinen uhanalaisuuden rajoilla keikkuva laji, tällä hetkellä silmälläpidettäväksi arvioitu lapinkynsikääpä. Molemmat suosivat suurikokoisia kuusilahopuita. Sopulinkäävän kaltainen toiseen harvinaiseen ja erikoistuneeseen lajiin sitoutunut laji on erityisen helposti vaarassa ympäristön muuttuessa.

Säätiö tukee uhanalaisia – Lahjoittamalla autat

Suomen luonnonsuojelun säätiö tukee myös vähemmän tunnettujen uhanalaisten lajien elintapojen tutkimusta ja suojelua. Uhanalaisia lajeja voi suojella vain, jos tietää missä ne elävät ja minkälaisia niiden elinympäristövaatimukset ovat.

Nyt voit lahjoittaa Säätiölle myös MobilePay-sovelluksella! Lataa sovellus puhelimeesi, näppäile lyhytnumero 40731 ja valitse haluamasi lahjoitussumma. Viestikohtaan ”uhanalaiset”.

Säätiön lahjoitustilille voi lahjoittaa perinteisesti: Nordea FI18 1555 3000 1188 45 (BIC: NDEAFIHH). Viestikohtaan ”uhanalaiset”.

Tutustu Säätiön toimintaan ja apurahakohteisiin tarkemmin verkkosivuillamme: www.luonnonsuojelunsaatio.fi

Rahankeräyslupa: RA/2017/777

Kuvassa erittäin uhanalainen sopulinkääpä. Kuvaaja Olli Manninen