Lahjoita
Lahjoita
In English På svenska

i

ruskalehtic3a4-puussa-helsinki.-kuvaaja-milla-aalto.

7.10.2020

Tradekan jäsenäänestys toi Säätiölle 22 000 euron potin uhanalaisten lajien suojeluun

Suomen Luonnonsuojelun Säätiö sijoittui niukasti toiseksi Tradekan syksyn jäsenäänestyksessä. Äänestys oli loppuun saakka tasainen, sillä voittaja selvisi vain muutaman äänen erolla. 

−Otamme lahjoituksen ilolla vastaan ja kiitämme lämpimästi kaikkia meille äänensä antaneita Tradekan jäseniä, sanoo Säätiön asiamies Tarja Ketola.

Säätiö ohjaa lahjoitussumman suomalaisten uhanalaisten lajien ja ekosysteemien tutkimiseen ja suojeluun Luonnonsuojelurahastonsa kautta.

−Tradekan lahjoitus monipuolistaa apurahakohteitamme. Viime vuosina suurin osa Säätiön jakamista apurahoista on ohjattu Itämeren alueen ekosysteemien ja lajiston tutkimukseen ja suojeluun.

Ketola toivookin ensi keväänä hakemuksia, jotka liittyvät uhanalaisten lajien lajistoinventointeihin, tutkimukseen, koulutukseen, ympäristökasvatukseen sekä taide- ja kirjahankkeisiin. Haku aukeaa tammikuussa 2021.

Tradekan jäsenet pääsivät ensimmäistä kertaa vaikuttamaan lahjoituskohteisiin sähköisessä jäsenäänestyksessä elo- ja syyskuussa 2020. Jaettavana oli yhteensä 100 000 euroa. Summasta puolet jaettiin tasan kaikkien äänestykseen osallistuvien kesken ja puolet jäsenäänestyksen perusteella.

Kuudesta äänestyskohteesta eniten ääniä sai MIELI ry, ja toiseksi kipusi Suomen Luonnonsuojelun Säätiö, molemmat saivat 27 % äänistä. Muut kohteet äänestyksessä olivat Eetti ry, Icehearts, Ikäänny Ilolla -klubi sekä Suomen UNICEF.

Lisätietoja:

Säätiön asiamies Tarja Ketola, tarja.ketola(at)sll.fi,
040 527 5212

Säätiön verkkosivut

Tradekan jäsenäänestys